• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  10.04.2020

Pušten u funkciju dezinfekcioni tunel ispred JU Dom zdravlja Maglaj

 

Danas je pušten u funkciju dezinfekcioni tunel ispred Doma zdravlja u Maglaju i svi građani su u obavezi proći kroz isti prije samog ulaska u prostorije ove ustanove.

Incijativa za postavljanje tunela za dezinfekciju s ciljem sprečavanja širenja infekcije uzrokovane korona virusom (COVID-19) potekla je od načelnika općine Mirsada Mahmutagića, dok je projekat izrade i postavljanja dezinfekcionog tunela doprinos našeg sugrađanina Semira Hadžiedhemovića.

Ovo nije jedini urađeni projekat našeg sugrađanina, njega pamtimo i po izradi zastave- Cvijet Srebrenice, potom Snješka i Novogodišnjeg paketa, koji su bili dio ukrasa postavljenih za novogodišnje praznike u Aleji.              

"Želja je uvijek i u svemu uraditi nešto korisno za našu lokalnu zajednicu, svi skupa da damo svoj doprinos koliko možemo. Ja bih želio istaći i zahvaliti se Arsenu Patkoviću, koji mi je pomogao, jer iako se možda na oko čini jednostavno vjerujte da ima posla", istakao je naš sugrađanin Semir.

Dio materijala za ovaj projekat je obezbjedila Općina Maglaj, dok je preostali dio, pored izrade, poklon realizatora.

Tunel za dezinfekciju je u potpunosti funkcionalan kada je riječ o uništavanju štetnih organizama i ne ostavlja nikakve posljedice na ljudsko zdravlje, te funkcionira na principu senzora.

Početkom sedmice dolazi još jedan dezinfekcioni tunel koji finansiraju naši sugrađani iz dijaspore.