• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  10.04.2020

Održan prvi sastanak Stručne grupe za ekonomski oporavak

 

Danas je održan prvi sastanak Stručne grupe za ekonomski oporavak čiji je zadatak  da se analizira trenutna situacija, da se vidi kako iz svega izaći bez velikih šteta, te šta po mišljenjima ljudih iz struke nas očekuje sa završetkom ove pandemije.

„Mi smo imali planirani remont u mjesecu martu i većinu tih poslova, uradili smo na vrijeme. Međutim imamo problem što ne možemo da završimo taj remont, iz razloga što nam trebaju određeni specijalisti iz Hrvatske, ali ne možemo zbog korona situacije dobijemo te ljude, koji bi završili remont. Tako da, trenutno radimo na drugim poslovima, a nemamo bazne proizvodnje. Nadamo se da će se ovaj problem što prije riješiti, imamo dovoljno naloga da bi mogli normalno poslovati“, istakao je Muhamed Zahirović, izvršni direktor u kompaniji Natron-Hayat.

„Nadamo se da će u naredne dvije do tri sedmice sve to biti iza nas, da će se početi vraćati normalnom životu. Naravno , da krene privreda sa radom i da na neki način mi u Maglaju budemo na vrijeme spremni za takvu situaciju. Nije samo lokalni nivo taj od kojeg  zavisi situacija i trenutna i nakon završetka pandemije. Dakle, ovako država kako je slojevita uređenja politički, dominantno sve zavisi od viših nivoa. Ne želimo davati ishitrene izjave, ali želimo puno toga uraditi u pozadini, da budemo spremni za tu situaciju“, kazao je načelnik općine Mirsad Mahmutagić.

Kroz pružanje redovnih usluga za privredne subjekte i druge mjere koje su u općinskoj nadležnosti, Općina Maglaj u kontinuitetu prati dešavanja i nakon prvog seta mjera, pokušat će kreirati i druge mjere koje će olakšati rad i poslovanje privrednim subjektima na podučju općine Maglaj.