• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.04.2020

Općinski štab civilne zaštite: Saopćenje za javnost

 

Nakon današnje održane sjednice Općinskog štaba civilne zaštite Maglaj, a kojoj nije prethodila nijedna nova naredba Federalnog štaba civilne zaštite, a niti Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK, sa nizom zaključaka na sva trenutna dešavanja, želimo da uputimo zahvalnost svim građanima na području općine Maglaj na poduzetim mjerama i pridržavanju istih u pogledu pandemije uzrokovane coronvirusom (COVID 19).

Općinski štab civilne zaštite je zadovoljan da smo jedna od rijetkih općina bez zaraženih osoba, te se nadamo da će tako i ostati uz pridržavanje svih higijensko-epidemioloških mjera, te socijalne distance, kao i prethodno donesenih naredbi i preporuka

Sada smo kao borci na liniji odbrane vlastitih života i tako bi se i trebali ponašati, jer time štitimo ne samo sebe, nego i svoje najbliže i sve oko sebe. U ovim ključnim trenucima vrlo je važno da budemo odgovorni i solidarni kako bi iz ovoga izašli kao pobjednici.

Još jednom podsjećamo građane da poštuju prethodno donesene naredbe i preporuke, a posebno napominjemo:

  • *Da licima starijim od 65 godina, dana 10.04.2020.godine, tačnije petak u 12, 00 sati ističe dozvola za kretanje, te se nastavljaju ponašati u skladu sa donesenom naredbom o zabrani kretanja.
  • *Da lica mlađa od 18 godina isključivo se mogu kretati u vozilima od tačke A do tačke B, a ni u kojem slučaju boraviti na mjestima javnog okupljanja.
  • *Da svi građani na ulici – javnim površinama moraju poštovati epidemiološko-zaštitne mjere (maska, pamučna traka, šal i slično) i socijalnu distancu najmanje 1, 5 metar.

 

Općinski štab civilne zaštite poziva Policijsku stanicu Maglaj da poduzimaju sve zakonom predviđene mjere, kako bi se spriječilo kršenje prethodno donesenih naredbi.Download

 

 

 

KOMANDANT OPĆINSKOG ŠTABA CZ 

            Mirsad Mahmutagić