• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  04.04.2020

Saopćenje načelnika općine Mirsada Mahmutagića

 

Drage Maglajke i Maglajlije,

 

Slijedi period lijepog i sve toplijeg vremena. Prilika da u svakom od nas potreba za izlaskom i druženjem stavi nas na kušnju kršenja naredbi i mjera koje su na snazi.

Iz tog razloga vas želim sve ponovo upozoriti da smo dužni se pridržavati naredbi i mjera koje su na snazi, kao i preporuka koje se odnose na obaveznu primjenu sanitarno, hemijsko - epidemioloških mjera.

Drago mi je da je naša inicijativa za omogućavanje barem djelimičnog kretanja osoba ispod 18 i osoba preko 65 godina bila ispravna, samim tim što je Federalni štab civilne zaštite donio sličnu odluku.

Sada vas molim, zahtjevam od vas punu odgovornost. Nemojte da se inicijativa i mjere pretvore u suprotnost i pospješivanje širenja Corona virusa.

Molim sve osobe preko 65 godina kojima je slijedeće sedmice dozvoljeno djelimično kretanje da koriste obavezno maske i sl. zaštite, da poštuju zabranu okupljanja i kretanja u grupama, da poštuju propisanu socijalnu distancu najmanje 1,5 m između dvije osobe. Time čuvate i sebe i druge.

Također, svim roditeljima želim skrenuti pažnju da prijevoz djece od tačke A do tačke B, koji je sada dozvoljen, ne znači da se smije šetati, okupljati u grupama, igrati na igralištima i sl. Posebno je potrebno posvetiti pažnju takoreći tački B da je zabranjeno okupljanje, obaveza poštivanja socijalne distance i korištenje zaštitnih sredstava.

Budimo odgovorni, budimo strpljivi i solidarni.

Proći će i ovo, a na nama je da sačuvamo zdravlje i živote svoje i svih oko nas.

 

 

NAČELNIK OPĆINE

Mirsad Mahmutagić