• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  02.04.2020

Načelnik Mahmutagić održao sastanak sa predsjednicima političkih stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću

 

Danas je načelnik općine Mirsad Mahmutagić održao sastanak sa predsjednicima političkih stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću Maglaj. Ovom prilikom želio je da razmjene ideje, sasluša njihove sugestije, prijedloge, kritike, a koje se odnose na nastalu situaciju vezanu za pandemiju korona virus (COVID 19), kao i na poduzete mjere za sprečavanje daljnjeg širenja. Također, razgovarali su o donesenim naredbama i preporukama, o trenutnom stanju privrede na području općine Maglaj, te planovima za naredni period.

„Hvala što ste se odazvali pozivu da porazgovaramo, razmijenimo ideje i  želim da čujem od vas prijedloge i sugestije, dakle šta možemo i šta mislite da trebamo uraditi vezano za nastalu situaciju“, naglasio je načelnik općine Mirsad Mahmutagić.

„Imam zaista potrebu da prije svega pohvalim sve do sada poduzete mjere, a dokaz je što nema registrovanih slučajeva. Bez obzira koliko je teško, imamo veći broj onih koji poštuju donesene naredbe, nego onih koji  su nedisciplinovani“, kazala je Fatima Mahmutagić ispred OO Stranke penzionera/umirovljenika.

„OO SDP Maglaj pohvaljuje komandanta Općinskog štaba civilne zaštite, kao i članove Štaba na dosadašnjem radu koji je izuzetan, bez politiziranja, donesene mjere se poštuju i to je jako važno“, kazao je Jasminko Kapić, delegat u Domu naroda i zastupnik u Skupštini ZDK, koji obnaša funkciju predsjednika OO SDP Maglaj.

„Moramo naći način da zajedničkim snagama ovo prevaziđemo. Spomenuo bih koliko je Naredba o zabrani kretanja donijela nemir kod ljudi starijih od 65 godina, posebno kod onih koji žive na selu i koji su poljoprivrednici“, istakao je Eldis Kusur, predsjednik OO SDA Maglaj.