• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  12.12.2012

Potpisani Ugovori za obnovu dvije stambene jedinice

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona, u suradnji sa Općinama je okončalo aktivnosti za izbor korisnika projekta "Obnova stambenih objekata za povratnike na područje Zeničko-dobojskog kantona i raseljene osobe čije je prijeratno prebivalište bilo na području Zeničko-dobojskog kantona 2012".
Na Javni poziv sa područja općine Maglaj prijavilo se 16 potencijalnih korisnika pomoći, od toga njih 7 je dostavilo potrebnu dokumentaciju i time su ispunili Opće kriterije za izbor.
Nakon bodovanja, dva potencijalna korisnika sa najvećim brojem bodova uvrštena su na zajedničku listu Ze-do kantona.
Dana, 10.12.2012. godine u prostorijama Vlade Zeničko-dobojskog kantona, potpisani su Tripartitni ugovori sa 12 odabranih korisnika navedenog Projekta.



U ime općine Maglaj Ugovore je potpisao Općinski načelnik Mehmed Mustabašić, u ime Ministarstva za rad socijalnu politiku i izbjeglice ministar Ivica Ćurić i vlasnici ratom uništenih stambenih objekata: Hamdija Ruvić iz Ulišnjaka i Nusret Puljić iz Novog Šehera.



Nakon okončanja postupka odabira izvođača radova, u narednom periodu očekuje se početak sanacije navedenih stambenih objekta.