• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  12.02.2020

Predstavnici poslovnice Nsoft u Maglaju i organizacioni tim IT Challenge u posjeti načelniku općine

 

 Danas su predstavnici poslovnice Nsoft-a u Maglaju i članovi organizacionog tima IT Challenge na čelu sa profesorom Sašom Stanićem, koji je ujedno i office team coordinator Nsoft poslovnice u Maglaju, posjetili načelnika općine Mirsada Mahmutagića. Razgovarali su o ovogodišnjem najvećem takmičenju mladih informatičara i prezentirali sve ono što planiraju da realiziraju u sklopu IT Challenge 7.

Organizacioni tim kao i svake godine, želi takmičenje podići na veći nivo, tako da će biti i nekih novih aktivnosti, o čemu će javnost uskoro biti obaviještena.

Načelnik Mahmutagić, kao i uvijek, ima razumjevanja za kreativne i afirmativne projekte, tako je i ovaj put izrazio punu podršku za najveće informatičko takmičenje u regionu. Također, iskoristio je priliku i uputio čestitke za prve uposlenike poslovnice Nsoft-a u Maglaju.

 „Čestitam vam što ste među prvim uposlenicima prve kompanije te oblasti u Maglaju. Zahvaljujući uspjehu IT Challenge došlo se i do SPARK škole i dolaska firme u Maglaj. To je zaista velika stvar“, kazao je načelnik Mahmutagić.

Poslovnica Nsoft-a u Maglaju u fazi je pripreme i uključivanja u radni proces, a zvanično otvorenje, kako su prisutni istakli, bit će upriličeno u martu.