• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  07.02.2020

Manifestacija ''Izbor sportiste Maglaja za 2019'' održaće se 27. Februara

 

Ponedjeljak, 10. februara je posljednji rok do kojeg sportski klubovi, savezi i društva sa područja općine mogu dostaviti svoje prijedloge u tradicionalnoj kampanji „Izbor sportiste Maglaja“. Ove godine RTV Maglaj Izbor organizuje po 14. put pod pokroviteljstvom Općine i načelnika Mirsada Mahmutagića.

I ove godine biraju se najbolji u pet kategorija: sportista, sportski klub/ekipa, sportista-invalid, sportski radnik, a dodjeliće se priznanje za razvoj omladinskog sporta kao i Nagrada za životno djelo. Klubovima je sugerisano da svakako daju prijedloge u svim kategorijama izbora, a ukoliko u nekim kategorijama nemaju prijedloge iz svojih sportskih sredina, da svoje prijedloge daju sportistima ili ekipama iz drugih klubova.

Formirani Žiri će na osnovu prijedloga iz sportskih sredina i u skladu sa Kriterijima donijeti odluku o najboljim. Najbolji će ove godine biti proglašeni na velikoj, gala svečanosti Izbora koja će se održati u četvrtak, 27.februara u 19,00 sati u kino sali Doma kulture.