• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  07.12.2019

Načelnik Mahmutagić na trodnevnoj Internacionalnoj naučnoj konferenciji “Ekonomija integracija ICEI 2019”

 

Grad Tuzla domaćin je trodnevne Internacionalne naučne konferencije “Ekonomija integracija ICEI 2019″, a organizatori su Ekonomski fakultet UNTZ i Grad Tuzla. Tokom konferencije održane su panel diskusije, naučne i studijske sesije. Jučer je upriličen centralni događaj, a riječ je o Biznis forumu posvećenom potencijalima dijaspore za lokalni ekonomski razvoj, kao i konkurentnosti i poslovnom okruženju bosansko-hercegovačke ekonomije, u saradnji sa Gradom Tuzlom.

Općina Maglaj je prepoznata i svrstana u red najproaktivnijih jedinica lokalne samouprave. Načelnik općine Maglaj Mirsad Mahmutagić predstavio je dobre prakse i iskustva Općine Maglaj u kreiranju poslovnog ambijenta i saradnje sa poslovnim sektorom i dijasporom.

U okviru Biznis foruma na najposjećenijem panelu zajedno sa prof.dr Bahrijom Umihanićem, Kemom Saračem pomoćnikom ministrice u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, Enverom Backovićem, predstavnikom Centralne banke BiH, Samirom Kamenjakovicem Gradonačelnikom Živinica i Zijadom Lugavićem pomoćnikom Gradonačelnika Tuzle, načelnik Mahmutagić je prezentirao postojeće vidove podrške i saradnje sa poslovnim sektorom, te iznio preporuke i prijedloge za unapređenje i poboljšanje ambijenta i iniciranje nužno potrebnih sistemskih rješenja koji predstavljaju prepreke za isto.