• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  14.10.2019

Predstavnici Okružnog sportskog saveza „Saale/Schwarza e.V“ iz Saalfelda u posjeti općini Maglaj

 

 

Danas su u posjeti općini Maglaj predstavnici Okružnog sportskog saveza „Saale/Schwarza e.V“ iz Saalfelda, Beate Breuer okružna koordinatorka mladih sportista, Daniel Böhm-Jostchulte član odbora mladih sportista,Niklas Rudolph trener sportskih klubova i Ramiz Kadrić predstavnik udruženja „Most za Bosnu“.

Cilj posjete je razmjena iskustava, kao i uspostavljanje saradnje koja se odnosi na razmjenu mladih sportista Maglaja i Saalfelda.

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić poželio je gostima srdačnu dobrodošlicu i kazao: „ Sretni smo što je na području općine Maglaj zaista zastupljen sport i mnogo djece je uključeno u različite sportske klubove. Općina Maglaj nastoji pružiti maksimalnu podršku klubovima, ne samo kroz direktno finansiranje, nego i putem raznih projekata. Drago mi je što ćemo uspostaviti saradnju i na ovaj način, a razmjena djece samim time doprinosi i jačanju saradnje ove dvije regije.“

Okružni sportski savez „Saale/ Scwarza e. V“ je krovna organizacija 157 sportskih klubova sa više od 16.000 članova u okrugu Saalfelda, a pripada slobodnoj državnoj sportskoj federaciji Thuringen e.V. U savez je uključeno 6.359 članova, koji još nemaju navršenih 27. godina. Fokus njihovog rada je obrazovanje mladih kroz sport, igre, druženja, te sticanje iskustva putem međunarodnog omladinskog rada.