• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.10.2019

Predstavnici švicarskog Caritasa posjetili Općinu Maglaj

 

Danas su Općinu Maglaj posjetili predstavnici švicarskog Caritasa iz sektora za poljoprivredu. Tom prilikom načelnik općine Mirsad Mahmutagić zahvalio se na svemu što su do sada učinili za našu općinu.


„Ovo je prilika da se zaista zahvalim Caritasu Švicarske za ranije aktivnosti na području naše općine, kao i na pomoći koja je pružena našim građanima“, kazao je načelnik Mahmutagić.


Na sastanku su razgovarali o aktivnostima koje Caritas trenutno realizuje u Bosni i Hercegovini, o oblastima koje podržava, zatim o energetskoj efikasnosti, kao i efikasnosti predškolskog odgoja. U narednom periodu povećat će aktivnosti kako bi neke od tih programa u slijedećoj godini realizovali i u općini Maglaj.


To bi između ostalog dalo doprinos za zapošljavanje mladih. Također, dogovorili su da postoje zajednički interesi o mogućnosti podrške plasteničkoj proizvodnji na području općine Maglaj, kao i mogućnosti podrške sadnje kornišona.


Mersiha Felić, senior projekt menadžer za poljoprivredu Caritasa istakla je da su kolege koji su do sada sarađivali sa općinom Maglaj imali samo pozitivna iskustva.


„Ja se nadam da će ovo što smo planirali u budućnosti biti kao i do sada jedno pozitivno iskustvo. Neke naše naredne aktivnosti bazirat će se na istraživanju tržišta i mogućnosti stvaranja interesa ljudi koji žive u ovoj općini“, kazala je Felić.