• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  17.08.2019

Stefan Nikolić pobjednik Večeri narodne muzike Studentskog ljeta 2019

 

 

Sinoć je u prepunoj Sportskoj dvorani održana Večer narodne muzike „Studentskog ljeta 2019“, koju je „Pjesmom o Maglaju“ otvorio Benjamin Hasanić, apsolvent Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu i član Organizacionog odbora.

Festivalske večeri proglasio je otvorenim načelnik općine Mirsad Mahmutagić. Kazao je kako je sretan da su, i pored teške ekonomske situacije, uspjeli nastaviti tradiciju i pokazati da ovaj grad i dalje ima snage da se suprostavi svemu, te pjesmom pokaže da granice ne postoje.

Ovogodišnji stručni žiri čine prof. Enisa Hajdarević Šojko, dirigent i profesor Ognjen Bomoštar, Jovan Joca Adamov, prof. Ahmo Muharemović, Ermelina Herceg muzički pedagog i član Organizacionog odbora Hana Čizmić. Žiri novinari ove godine je u sastavu Hajdar Arifagić, Nejra Bradarić i Amir Saletović.

Odlukom stručnog žirija pobjednik Večeri narodne muzike je Stefan Nikolić koji se predstavio pjesmom Šabana Šaulića „Meni je s tobom sreća obećana“. Drugo mjesto pripalo je Zorani Iđuški iz Sobora, a treće mjesto dodijeljeno je Mirzi Karabegoviću iz Maglaja. Žiri novinara jednoglasnom odlukom dodijelio je prvo mjesto Esmi Sultanić.

Treće mjesto nagrade publike osvojila je Hafsa Jalisi iz Londona, drugo mjesto Mirza Karabegović iz Maglaja, dok je publika najviše glasova dala Esmi Sultanić iz Konjica.

Dodijeljena je i nagrada za najbolju interpretaciju sevdalinke. Nagradu pod nazivom „Selver Pašić“ dobio je Adnan Solak.

Na kraju publici se predstavio gost večeri Adnan Jakupović.