• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  17.06.2019

Maglaj ispratio još jednu generaciju maturanata

 

Maglaj je u petak ispratio još jednu generaciju maturanata. Ulice Maglaja uljepšali su mladići i djevojke koji su završili školovanje u Mješovitoj srednjoj školi i maglajskoj Gimnaziji.

Ispraćena je 45.generacija Gimnazije „Edhem Mulabdić“ i 67. generacija Mješovite srednje škole Maglaj. Hiljade građana Maglaja, pozdravilo je defile maturanata. Uz osmijeh i fotografisanje, prelijepe maturantice i maturanti u svečanim haljinama i odijelima, prošetali su Alejom ljiljana, Viteškom i ulicom Sulejmana Omerovića Cara do hotela „Galeb“ gdje su proslavili matursko veče.

U sklopu svečanog programa koji je upriličen ispred škole, proglašeni su učenici generacija i to Denis Suljaković iz Gimnazije „Edhem Mulabdić“ i Elmin Pepelar iz Mješovite srednje škole Maglaj. Načelnik općine Mirsad Mahmutagić je učenicima generacije i onima koji su dobili posebne diplome Ajdini Hodžić, Edni Halilović, Arneli Ibrić, Emini Kujrić, Lamiji Agić, Ajli Smajlović, Dženiti Mujaković i Dini Hrnjičić,  uručio novčane nagrade i tom prilikom se obratio prisutnima:

„Mnogo je bitnih perioda u životu svih nas, jedan od njih je završetak srednjoškolskog obrazovanja. Ja svim maturantima, njihovim roditeljima i prosvjetnim radnicima zahvaljujem na uloženom trudu kroz godine vašeg školovanja i obrazovanja. Posebno vam čestitam na postignutim rezultatima. Svi koji se opredijele da idu dalje, da uče, želim im sreću na tom putu. Vjerujem da će to biti dobri stručnjaci u svom budućem poslu. Oni koji ne idu dalje, na fakultet, koji će se opredijeliti da traže posao, želim im zaista dobru sreću i uspjeh, te da ostanu u našoj Bosni i Hercegovini“, kazao je načelnik Mahmutagić.