• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  31.05.2019

Održano motivaciono predavanje za roditelje i učenike devetih razreda sa područja općine Maglaj

 

U organizaciji Općine Maglaj održano je motivaciono predavanje za učenike završnih razreda osnovnih škola sa područja općine Maglaj. Cilj predavanja je motiviranje roditelja i djece na donošenje kvalitetnih odluka nakon završetka osnovnog obrazovanja koje mogu opredijeliti cijeli životni put.

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić obratio se prisutnima i kazao: „ Ja znam da možda ova predavanja neće donijeti ogroman rezultat, ali ću se moći opravdati na način da ne sjedim i ne šutim, nego pokušavam da razgovaram sa roditeljima i djecom. Naša mogućnost je da vam kreiramo šanse, ali naš cilj je i da u razgovoru sa ljudima čija je ovo struka, koji su stalno u interakciji sa mladim osobama, sa šansama koje se stalno otvaraju u životu i na tržištu, pokušamo na neki način da vas usmjerimo da koristite svoju priliku. Siguran sam da su prilike pred vama, draga djeco  koje treba iskoristiti. Cilj je da ostajemo svi ovdje, a da se stvaraju uslovi za normalan život i normalan rad, zapravo uslovi gdje čovjek može biti zadovoljan sa svojim životom i svojom porodicom, ovdje gdje se rodio.“

Gost predavač Kemal Balihodžić, stručnjak za marketing i motivacioni trener, iza kojeg su brojna održana predavanja učenicima, studentima i ljudima iz poslovnog svijeta, predstavio je prisutnima način izgradnje ličnosti u donošenju dobrih i loših odluka. Govorio je o važnosti samopuzdanja, koje prije svega kreće od snalažljivosti i izbora pravog zanimanja, iz kojeg uzimaš ono najbolje. Također, objasnio je važnost digitalne industrije i načine na koji se mogu iskoristiti nove tehnologije u korist svakog od njih i koliko je bitno birati zanimanja koja zadovoljavaju potrebe tržišta rada.

Na kraju predavanja, načelniku Mahmutagiću uručio je svoju prvu knjigu „Rođeni za uspjeh- od aplaudera do aplauza“.