• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  07.05.2019

Dodijeljene nagrade za najuspješnije na konkursu „Moj kućni ljubimac“

 

Udruženje za uzgoj i zaštitu sitnih životinja "Maglaj" raspisalo je konkurs za izradu likovnih radova za djecu predškolskog uzrasta i školarce uzrasta od 1. do 5. razreda osnovnih škola na temu „Moj kućni ljubimac“. Pristigao je veliki broj radova, a danas su uručili nagrade najboljim.

Utješne nagrade slatkiše dobili su slijedeći mladi umjetnici: Emina Hasanić, Amna Sofić, Hana Ćatić i Aylin Čamić iz vrtića „Dječiji osmijeh“, zatim Amina Huseinbašić, Jasmin Karabegović, Emma Mušinović i Farah Sejmenović iz JU „Dječiji vrtić“ Maglaj, Saud Pračić, Dunja Smajlagić, Ajna Muminović i Nelmedin Halilović iz Prve osnovne škole Maglaj , Tarik Cvrčak, Nesiba Kadušić, Eniz Suljaković i Ena Kusur iz Osnovne škole „Novi Šeher“, te Ensar Memišević, Tajra Ustalić, Amina Ruvić i Davud Telalović iz Osnovne škole „Maglaj“.

Načelnik općine Mirsad Mahmutagić uručio je nagrade najuspješnijim u dvije kategorije. Najuspješniji najmlađi umjetnici su Damir Čolić iz vrtića „Maglajska mala raja“ i Neva Yakar iz JU „Dječiji vrtić“ Maglaj kojima je maglaj.net obezbjedio poklon bojanke, a Kanita Bajrić iz vrtića „Dječiji osmijeh“ dobila je papagaja kojeg je donirao Arnel Nalić, a kavez je donirao Admir Mustafić.

Najuspješniji među osnovcima su Ehlimana Puljić iz Osnovne škole „Novi Šeher“ ( nagrada: akvarijske ribice-donacija Esad Huskić, akvarij-donacija Amela Dikedžić ), Lamija Krpić iz Osnovne škole „Maglaj“ ( nagrada: kornjača- donacija Tarik Ustalić ) i Ela Bradarić iz Prve osnovne škole Maglaj ( nagrada: papagaj- donacija Mersudin Muminović, kavez-donacija Almir Dikedžić ).