• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  19.04.2019

Uručena Rješenja o dodjeli stipendija Ministarstva za boračka pitanja ZDK

 

 

U sali Općinskog vijeća danas su uručena Rješenja o dodjeli stipendija studentima, pripadnicima branilačke populacije sa područja općine Maglaj, koji su ostvarili pravo na stipendiju za akademsku 2018./2019. godinu.

Rješenja su uručili premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić, ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković i Načelnik općine Mirsad Mahmutagić koji su se tom prilikom prigodno obratili prisutnima.

„Veliko mi je zadovoljstvo da mladost Maglaja vidim u ovako velikom broju. Želim vam mnogo zdravlja i uspjeha u daljem školovanju“, kazao je načelnik Mahmutagić.

„Zadovoljstvo mi je da svima vama koji ste aplicirali za stipendiju, istu i dodjelimo. Ovom prilikom vas pozivam da se odužite i zahvalite vašim roditeljima, jer su upravo oni najzaslužniji za vaš status“, istakao je ministar Čolaković.

„Znam koliko vama vrijedi ova stipendija i kako je ići na fakultet, a nemati novac. Također, ono što sa sigurnošću mogu reći, ne postoji ništa što radom, trudom, obrazovanjem i zalaganjem u Bosni i Hercegovini ne možete postići, ja sam vam najbolji primjer za to“, naglasio je premijer Ganić.

Oni studenti koji nisu bili u mogućnosti danas preuzeti Rješenje, isto će moći u roku od narednih 7 ( sedam ) dana preuzeti u Ministarstvu za boračka pitanja ZDK.