• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  12.04.2019

Konačna lista studenata za dodjelu stipendija za 2018./2019. studijsku godinu Ministarstva za boračka pitanja ZDK

Obavještavaju se studenti koji su se prijavili na Konkurs  Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona za dodjelu stipendija za 2018./2019. studijsku godinu, da je prema visini budžetskih sredstava namijenjenih stipendiranju branilaca i članova njihovih porodica u 2019. godini, na osnovu procentualnog učešća branilačke populacije u odnosu na njihov ukupan broj u Kantonu, Općini Maglaj dodijeljeno 152 stipendije, tj. svi kandidati na Konačnoj listi kojima je izvršeno bodovanje, te da je Konačna lista kandidata za dodjelu stipendija studentima istaknuta na Oglasnoj ploči Općine Maglaj, oglasnim tablama boračkih organizacija, a možete pogledati i na web stranici Općine Maglaj www.maglaj.ba.

Rješenje o dodjeli stipendija bit će uručena studentima od strane predstavnika kantona u određenom terminu kada će biti posebno obaviješteni.

Oni studenti koji ne budu u mogućnosti u datom terminu preuzeti Rješenje, isto će moći u roku od 7 dana preuzeti u Ministarstvu za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona. Također, studenti koji studiraju izvan granica Bosne i Hercegovine, Rješenje mogu preuzeti roditelji uz punomoć studenta.

Konačnu listu možete preuzeti ovdje.