• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  03.08.2012

Mustabašić i Uzun u posjeti porodici Sirovica, Dječijem vrtiću i Starom gradu

Već smo informisali da je u posjeti općini Maglaj boravila delegacija iz turskog grada Ćubuk, sa kojim se u septembru mjesecu potpisuje Sporazum o bratimljenju. Dopremljena je i pomoć u hrani, odjeći, obući, sredstvima za higijenu i školskom priboru za djecu bez jednog ili oba roditelja i djecu iz porodica koje su u stanju socijalne potrebe.

Tokom jučerašnjeg dana, općinski načelnik Mehmed Mustabašić i kordinatorica iz Čubuka Zehra Uzun posjetili su porodicu Sirovica u Novom Šeheru. U ovoj porodici živi i troje djece čija sudbina nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U nepuna četiri mjeseca, troje djece je ostalo prvo bez oca, a potom i bez majke.
Brigu o njima su preuzeli amidža i strina, koji su nezaposleni i imaju dvoje djece.







Djeci su uručeni poklon paketi u kojima su odjeća, obuća, kompletan školski pribor, ruksaci i slatiši. Porodici Sirovica, od strane općine Maglaj, obećana je konkretna novčana pomoć u vidu stipendiranja djece koja pohađaju školu, a pomoć u hrani i osnovnim potrepštinama neće izostati ni u budućnosti od strane MDD “Merhamet”,a direktor RO Maglaj Atif Spahić istakao je, takođe, spremnost za obezbjeđenje jedne stipendije. Porodica Sirovica nije i ne smije biti zaboravljena.





Nakon Novog Šehera, prijem za tursku delegaciju upriličio je i glavni imam h. Izudin ef. Kruško, koji ih je upoznao sa aktivnostima koje se vode na nivou Medžlisa Islamske zajednice Maglaj.



Nakon obilaska Starog grada, zajednička delegacija je posjetila i JU Dječiji vrtić te porodice nosilaca najvišeg armijskog priznanja “Zlatni ljiljan” Amira Sirovice i Himze Bašića Troše.