• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  05.09.2018

Općinski načelnik posjetio maglajske obrazovne ustanove

 

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić posjetio je Gimnaziju „Edhem Mulabdić“ i Mješovitu srednju školu, te Prvu osnovnu školu Maglaj. Cilj posjete je uvid u stanje na  početku nove školske godine, pripremljenost i potrebe učenika, te samih ustanova. Najviše je bilo riječi o problemima sa kojima se suočavaju i škole maglajske općine, a to je smanjenje broja djece, te neminovno i pojava tehnološkog viška uposlenih.

Načelnik Mahmutagić posjetio je dva razreda Gimnazije i učenicima poželio uspješno školovanje, te dobro zdravlje. U razgovoru sa njima prisjetio se perioda koje je proveo u školi  kao profesor.

Amela Hidić direktorica  Gimnazije "Edhem Mulabdić"  je istakla kako se ponosi lijepom i opremljenom školom, a još više divnim učenicima koji osvajaju zapažena mjesta na mnogim kantonalnim, ali i regionalnim takmičenjima, te predstavljaju Maglaj na najbolji način. Zahvalila se Općinskom načelniku na izdvojenom vremenu i posjeti, koja mnogo znači kolektivu i učenicima, te naglasila da je izuzetno bitno imati podršku lokalne zajednice.