• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  28.08.2018

U Sarajevu održana press konferencija povodom 47. Međunarodnog festivala "Studentsko ljeto"

 


Danas je povodom održavanja 47. Međunarodnog  festivala "Studentsko ljeto", a koji je zakazan za 31. august i 1. septembar održana press konferencija u Sarajevu. Prisutnim predstavnicima medija su se obratili Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić i predstavnici Organizacionog odbora.

Načelnik Mahmutagić predstavio je općinu Maglaj i dugogodišnju tradiciju "Studentskog ljeta", te iskazao zadovoljstvo što uspijevaju održati tradiciju susreta mladih pjevača iz BiH i regije.

„Maglaj je manji, ali vrlo lijep grad sa odličnim turističkim potencijalima, koji nažalost još uvijek nisu u potpunosti u funkciji. Ovaj grad hoće i radi na tome da poboljša turističke kapacitete, da drži kulturu na jednom zavidnom nivou. Pokušavamo kreirati lijep život unutar našeg grada i dio toga je naše Studentsko ljeto koje se održava 47. godinu."

Na press konferenciji su naglasili da je sve spremno za Malo ljeto 30. augusta, kao i za festivalske večeri, gdje sve posjetitelje nakon takmičarskog dijela 31. augusta očekuje grupa Zabranjeno pušenje, a 1. septembra Halid Bešlić.  Na kraju su poželjeli dobrodošlicu svim učesnicima, gostima i posjetiteljima u Maglaj, te naglasili da vjeruju kako će se lijepo i ugodno osjećati ovih dana u malom gradu velikog srca.

Nakon održane press konferencije, Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić, kao i predstavnici  Organizacionog odbora pridružili su se protestnom skupu novinara i na taj način podržali njihov rad. Također, podijelili su građanima Sarajeva promotivni materijal, te ih još jednom pozvali na festivalske večeri.