• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  08.01.2018

Održan Okrugli sto

 

Poslanik njemačkog Bundestaga Josip Juratović i bivši član Predsjedništva SFRJ Bogić Bogićević bili su gosti Okruglog stola, koji je okupio veliki broj posjetilaca.

Općinski načelnik je na samom početku predstavio goste i teme Okruglog stola, nakon čega se prisutnima obratio gospodin Juratović.

„Dobio sam utisak da ste na pravom putu i da imate dobre planove za budućnost u Maglaju. Moramo shvatiti da smo država i društvo upravo mi, te da tako i odlučujemo o svojoj sudbini. Došlo je vrijeme kad moramo dati sve od sebe da u prvi plan dolaze najsposobniji, a ne najpodobniji, te da obrazovanje bude ključ svega. Vi imate dobre i sposobne ljude, koji mogu mnogo toga dati ovoj zemlji, samo kada bi se pitali šta zajednički mogu svi učiniti za tu zemlju“, istakao je gospodin Juratović.

Većina prisutnih razmijenila je mišljenje u vezi predstavljenih tema, te su postavljali pitanja na koja je poslanik njemačkog Bundestaga vješto odgovarao.

Također, gospodin Bogićević pozdravio je prisutne, zahvalio se na pozivu i naglasio:

„Dragi moji, Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država, ali nije još uvijek priznata od svojih građana i vlasti, koje ovaj narod bira. Trebamo početi misliti svojom glavom, dragi državljani Bosne i Hercegovine, bez obzira na ime i prezime, preuzimajte odgovornost za svoju državu, a mi stariji ćemo se pomaći. Ovo je vaše vrijeme.“

Načelnik Mahmutagić se zahvalio na prisustvu gostima u ime Općine i građana Maglaja, te pohvalio energiju, snagu, znanje i iskustvo koje su svojim govorima svima predstavili.