• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  11.06.2012

Stipendije iz Fonda “Edah Bećirbegović” i za Maglajlije

U Sarajevu je potpisan Ugovor o stipendiranju 51-og učenika iz Bosne i Hercegovine, koji će za 2012.godinu dobiti stipendije iz Fonda “Edah Bećirbegović”.
Korisnici stipendija su učenici koji pohađaju osnovne i srednje.
60% stipendija je dodijeljeno preko preko Regionalnog odbora „Merhamet“-a djeci u manjinskom entitetu, a 40% djeci iz Federacije BiH.
Korisnici stipendija sa područja Regionalnog odbora Maglaj su :

1.Vehabović (Esad) Armin –Moševac Maglaj,
2.Fejzić (Nisveta) Aldin – Bijela Ploča Maglaj,
3.Mrkonjić Samedina – Zavidovići,
4.Mehmedi Medina – Bosanski Šamac,
5.Zukanović Sedmir – Derventa,
6.Lović Salih – Derventa,
7.Kovačević Sanel – Derventa,

“Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ će i u narodnoj godini nastojati da nastavi ovaj značajan Projekat i uz pomoć dobročinitelja povećati broj korisnika stipendija”, ističe Atif Spahić, direktor RO “Merhamet” Maglaj.
Prijem stipendista u prostorijama Regionalnog odbora i uručivanje Rješenja korisnicima biće upriličeno iduće sedmice, čime počinje zvanično obilježavanje dvadeset godina Regionalnog odbora „Merhamet“ Maglaj i 100. godina „Merhamet“-a BiH, kao i promocija Projekta „Dodir dobrote“ koju i ove godine realizuje naš Regionalni odbor.



Pored direktora Spahića, ceremoniji potpisivanja Ugovora prisustvovale su i Senada Alibajraktarević, pomoćnik općinskog načelnika i Rašida Mulalić, direktorica Doma kulture “Edhem Mulabdić”.