• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  13.12.2017

Premijer ZDK Miralem Galijašević sa saradnicima u Općini Maglaj

 

Općinu Maglaj su u prijepodnevnim satima posjetili premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mensur Sinanović, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Himzo Smajić i direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Džavid Aličić.

Povod dolaska je prije svega olujno nevrijeme koje je zadesilo općinu Maglaj i nanijelo velike štete građanima, kako u gradu tako i u mjesnim zajednicama. Načelnik Mahmutagić se zahvalio premijeru na njegovom dolasku sa saradnicima i uputio ih na postojeće stanje na području općine što se tiče šteta nastalih jakim udarom vjetra.

Zajedno su odlučili da je prioritet hitna sanacija krova Prve osnovne škole Maglaj, gdje je premijer Galijašević istakao da pruža punu podršku kako bi se to što prije privelo kraju i učenici redovno krenuli na nastavu.

U toku sastanka dotakli su se tema projekata vodosnabdijevanja, rada privrednih preduzeća, te projekata vezanih za obrazovanje. Premijer Galijašević je tom prilikom čestitao načelniku Mahmutagiću na dosadašnjem radu i rezultatima tokom prve godine.