• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  16.10.2017

U fazi izgradnje: Zgrada za smještaj korisnika kolektivnog centra

Zgrada za smještaj korisnika kolektivnog centra je u fazi izgradnje i do zime će se uraditi krovna konstrukcija. Završen je podrum, prizemlje, prvi sprat, a drugi sprat je pred samim krajem.

 

„Od zimskih uvjeta ovisi da li će se moći završiti vanjski radovi, dok će unutrašnji radovi nesmetano sređivati se po planu i zgrada bi mogla biti gotova još do sredine marta, najdalje do aprila 2018. godine“ istakao je šef gradilišta Muhamed Mešić.

 

Petnaest stambenih jedinica unutar zgrade namjenjeno je za socijalno stanovanje 28 osoba koje danas žive u kolektivnom centru u Maglaju. Strateški cilj BiH je da kolektivne centre u BiH zatvori do 2020. godine. Ovaj cilj ne bi mogli realizirati bez zajedničkih aktivnosti svih nivoa vlasti, što je jedini način da se riješi ovo krupno socijalno pitanje građana koji žive u kolektivnim centrima

 

Vrijednost ovog projekta je oko 855.000 KM, (više od 670.000 KM kreditnih sredstava CEB-a, ostatak je osigurala Općina Maglaj), rok za izgradnju je 300 kalendarskih dana.

 

Izvođač radova je GTR d.o.o. Mostar, a projektant je Still Projekt.