• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.10.2017

Održan "Otvoreni dan" - informativni sastanak u vezi sa Javnim pozivom

“Otvoreni dan” - Informativni sastanak u vezi sa pozivom potencijalnim aplikantima za predaju prijedloga projekata održan je 19.septembra 2017. godine od 10-12 ,00 sati u sali Općinskog vijeća i okupio je veliki broj zainteresovanih predstavnika udruženja.

 

Dobili su mogućnost da postave pitanja u vezi sa pozivom za projekte, te riješe nedoumice ili eventualne prepreke za svoj projekat.

 

Regionalni program lokalne demoktratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) i Općina Maglaj objavili su Javni poziv organizacijama civilnog društva (OCD)/nevladinim organizacijama (NVO) za predaju prijedloga projekata. ReLOaD  je trogodišnji regionalni projekat kojeg finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u šest zemalja Zapadnog Balkana i to: Albaniji, bivšoj jugoslovenskoj Republici Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu* (UNSCR 1244/1999) i Srbiji. U Bosni i Hercegovini UNDP, uz podršku EU, zajednički implementira ReLOaD projekat sa 10 jedinica lokalne samouprave.

 

Na poziv se mogu prijaviti sve OCD/NVO iz Bosne i Hercegovine, sa prijedlozima projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima općine Maglaj iz sljedećih prioritetnih oblasti: jednakopravnost spolova, ljudska prava, zaštita okoliša i ruralni razvoj, historijsko-kulturno nasljeđe i razvoj turizma, uključivanje mladih kroz sportske aktivnosti, postizanje masovnosti, borba protiv poroka kod mladih i socijalna inkluzija. Iznosi sredstava za odobrene projekte će biti dodijeljena u iznosi od 10.000 KM do 70.000 KM. Jedna organizacija civilnog društva može podnijeti više projektnih prijedloga s tim da je maksimalan novčani iznos sredstava koja mogu biti dodijeljena za implementaciju projekata jednoj organizaciji civilnog društva tokom ukupnog trajanja ReLOaD projekta (tri godine), 120.000 KM. Dužina trajanja svakog projekta može biti od 6 do 12 mjeseci. Izabrani projekti se trebaju realizirati u periodu od decembra 2017. do decembra 2018. godine.

 

Rok za predaju aplikacija je 3. oktobar 2017. godine, do 14 sati.

 

Prijavni set, kojeg čine tri (3) primjerka obavezne dokumentacije i jedan primjerak dodatne dokumentacije u štampanom obliku i jedan elektronski primjerak (CD ili USB), se mora dostaviti u zatvorenoj koverti preporučenom poštom ili lično tokom radnih dana, u periodu od 9 do 14 sati na adresu: Općina Maglaj, Viteška 4, 74250 Maglaj, Bosna i Hercegovina, sa naznakom za ReLOaD projekat. Vanjska strana koverte mora sadržavati naziv poziva za predaju prijedloga projekata, puno ime i adresu aplikanta, puni naziv projekta i navod “Ne otvarati prije zvaničnog otvaranja”.

 

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja tokom perioda podnošenja prijava, podnosioci zahtjeva mogu direktno uputit pitanja, upite i zahtjeve u pisanoj formi na e-mail registry.ba@undp.org, sa naznakom za ReLOaD projekat, do 27. septembra 2017. godine.