• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  06.10.2017

Otvorena Sportska dvorana u Novom Šeheru

Danas je svečano otvorena Sportska dvorana u Novom Šeheru i time ozvaničen kraj realizacije jednog od najznačajnijih projekata na ovom području. Multifunkcionalnom dvoranom, učenici će dobiti prostor za nesmetano odvijanje tjelesnog i zdravstvenog odgoja, ali i priliku za organizovanje različitih kulturnih, zabavnih i sportskih događaja.

 

Uz veliki broj prisutnih zvanica, osoba koji su dali svoj doprinos kako bi ova dvorana zaista bila u konačnici izgrađena, premijer Zeničko-dobojskog kantona proglasio ju je otvorenom i prva lopta pala je na teren.

 

Zahvalnice za doprinos pored Općine Maglaj kao domaće podrške, pripale su i Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Vladi Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa premijerom Galijaševićem, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, UNDP, članovima Mjesne zajednice Novi Šeher, te susjednim mjesnim zajednicama.

 

Prisutnima su se obratili premijer Miralem Galijašević, pomoćnica ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK  Bernadeta Galijašević, direktor Osnovne škole „Novi Šeher“ Zijad Meškić i Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić.

 

Načelnik Mahmutagić se zahvalio na podršci, entuzijazmu i zajedničkom radu, a koji su proizveli odličan projekat.

 

„Uvjeren sam da će ovo impresivno izdanje postati mjesto sportskih, kulturnih i zabavnih aktivnosti jer je tako i koncipirano - uvjeren sam da će biti sastajalište građana, mjesto međusobnog druženja. Želim i nadam se da će novi prostori pridonijeti da se još više takvih  manifestacija održi u ovom kraju. Siguran sam da će nova dvorana dati bitan doprinos da se još više naših građana identificira se sa Mjesnom zajednicom. I ne samo to; ova će dvorana privlačiti i ljude iz drugih mjesta i krajeva, razna sportska udruženja i klubove, kulturne inicijative, umjetnici ispunjavati će je životom, a ono najvažnije jeste da će još više izgraditi suživot i multietničnost svih naroda koji ovdje grade budućnost“, istakao je Mahmutagić.

 

Kulturno-zabavni program upotpunili su učenici osnovnih škola sa područja maglajske općine.