• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  10.08.2017

CRVENA JABUKA I ENES BEGOVIĆ SPECIJALNI GOSTI 46. MEĐUNARODNOG FESTIVALA „STUDENTSKO LJETO“

Završne, festivalske večeri 46. Internacionalne kulturne manifestacije „Studentsko ljeto“ održat će se u petak, 25. avgusta (Veče zabavne muzike) i subotu, 26. avgusta 2017. godine (Veče narodne muzike) u Sportskoj dvorani „Pobjede“ u Maglaju sa početkom u 20,00 sati.

 

Maglaj će i ovog avgusta biti najraspjevaniji grad u našoj zemlji, ali i šire.

 

SPECIJALNI GOST prve večeri Festivala "Studentsko ljeto" - Veče zabavne muzike je poznata bosanskohercegovačka grupa CRVENA JABUKA, a na Večeri narodne muzike očekuje vas jedan od najpoznatijih pjevača narodne muzike u Bosni i Hercegovini,  ENES BEGOVIĆ.

 

O mjestima gdje ćete moći kupiti ulaznice, uskoro.

 

DOBRODOŠLI NA 46. MEĐUNARODNI FESTIVAL  “STUDENTSKO LJETO” MAGLAJ!

 

Ljeto vas zove u Maglaj!

 

Da se prisjetimo, „Studentsko ljeto“ je festival koji je prvi put održan 1964. godine, a prema ideji tadašnjih maglajskih studenata i ostale omladine, koji su odlučili da do tada dosadna maglajska ljeta pretvore u festivale: sunca, sporta, ljubavi i pjesme. Susreti tadašnjih pjevača amatera iz Tešnja, Doboja i Maglaja preporodili su grad i zahvaljujući mladalačkom entuzijazmu, studenti iz cijele tadašnje Jugoslavije dolazili su godinama u Maglaj i tu počinjali svoje prve muzičke korake. Na istoj pozornici ukrštavala su se vremena, ljudi i događaji. Mnogi učesnici „Studentskog ljeta“ danas su veliki muzički stvaraoci sa zapaženom karijerom, kao što su: Severina, Lepa Brena, Željko Samardžić, Đulijano, Asim Brkan, Omer Livnjak, Hasiba Agić, Goran Gerin, Šerif Konjević, Alma Čardžić, Dobrivoje Topalović, Daniel, Slađana Milošević i drugi.

 

Tradicija se zadržala do danas, sa prekidima tokom ratnog perioda. Vrijednost „Studentskog ljeta“ se iz godine u godinu održava, prenosi sa generacije na generaciju, a učesnici iz različitih krajeva svijeta festivalske večeri nesebično upotpunjuju i vraćaju se Maglaju.