• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  07.08.2017

PRVA SAMOSTALNA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Prva samostalna izložba fotografija Namika Karajbića ''Sub castro nostro Maglay'' bit će otvorena 14.8.2017. u Delibegovom hanu u 20,00 sati i moći će se pogledati do 20.08.2017.godine.



O mladom autoru i izložbi:

Namik Karajbić rođen je 18.5.2000. godine u Maglaju, gdje trenutno pohađa srednju školu. Fotografijom se aktivno bavi od 2015. godine. Pored portreta i urbane fotografije, na Namikovim fotografijama se najviše može vidjeti grad Maglaj, koji za njega, kako kaže, predstavlja neiscrpni izvor inspiracije. Namik na jedan poseban način kroz fotografije priča priču o našem drevnom gradu. Svaka njegova fotografija ima svoju priču koja kod posmatrača budi sjećanja koja ih vežu za Maglaj, uvjerite se da i fotografije nečega što je gomila mrtve prirode mogu da imaju dušu i da kod posmatrača probude najiskrenije osjećaje. Namik kroz svoj objektiv bilježi najljepše prizore i motive grada kroz vrijeme. Doživite Maglaj u njegovom punom sjaju i posjetite ovu prvu samostalnu izložbu mladog umjetnika, koju Namik posvećuje svom rodnom gradu.



Generalni pokrovitelj: Općina Maglaj, Općinski načelnik



Medijski pokrovitelj: maglaj.net



Generalni sponzor: Caffe pizzeria Edemus



Sponzori: Herceg d.o.o., Stomatološka ordinacija Obralić, FM Auto Servis, HM promet Maglaj, Restoran Riva, Džino Petrol d.o.o., Caffe bar Boulevard, Caffe bar M, Caffe bar Retro, Premio Arifagić, Auto Perfect, Next Media i Zanatid.o.o.



Uz podršku udruženja mladih "Dictum Factum" Maglaj.



* Izložba je prodajnog karaktera. Kupovinom jedne ili više fotografija, podržite rad mladog umjetnika.