• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  02.08.2017

Objavljen JAVNI KONKURS za dodjelu sredstava iz tekućeg granta „Sufinansiranje projekata institucija kulture u Bosni i Hercegovini“ za 2017. godinu

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, objavilo je JAVNI KONKURS za dodjelu sredstava iz tekućeg granta „Sufinansiranje projekata institucija  kulture u Bosni i Hercegovini“ za 2017. godinu.

 

I Predmet javnog konkursa

Odlukom o kriterijima za dodjelu sredstava iz tekućeg granta „Sufinansiranje projekata institucija  kulture u Bosni i Hercegovini“ za 2017. godinu, utvrđeni se kriteriji i druga pitanja vezana uz dodjelu sredstava iz tekućeg granta „Sufinansiranje projekata institucija  kulture u Bosni i Hercegovini“ za 2017. godinu. Odluka o kriterijima je objavljena na web stranici Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

 

II Sredstva

Sredstva za tekući grant „Sufinansiranje projekata institucija  kulture u Bosni i Hercegovini“, u iznosu od 3.097.000,00 KM predviđena su u budžetu Ministarstva za 2017. godinu na poziciji „Tekući transferi i grantovi“.

Sredstva se dodjeljuju za sufinansiranje projekata iz oblasti kulture putem  javnоg konkursa i u skladu s kriterijima definiranim Odlukom o kriterijima.

Najmanji iznos sredstava koji se može dodijeliti iz ovog granta iznosi 5.000,00 KM a maksimalni do 500.000,00 KM.

 

III Pravo na podnošenje projekata

Pravo na podnošenje projekata na osnovu objavljenog javnog konkursa za dodjelu sredstava iz tekućeg granta „Sufinansiranje projekata institucija  kulture u Bosni i Hercegovini“ za 2017. godinu imaju sljedeći pravni subjekti u Bosni i Hercegovini:

 

  1. a) muzeji, biblioteke, kinoteke, galerije, pozorišta, kulturni centri, domovi kulture, arhivi, orkestri, filharmonije, zavodi za zaštitu kulturne baštine, akademije nauka i umjetnosti, likovne i muzičke akademije, akademije scenskih umjetnosti;
  2. b) instituti, udruženja i fondacije čija je jedna od djelatnosti u oblasti kulture;
  3. c) vjerske zajednice za projekte koji se odnose na očuvanje kulturne i historijske baštine u Bosni i Hercegovini.

Subjekti koji su dobili sredstva za projekte u okviru javnog konkursa za  2015. i 2016. godinu i čiji su projekti u toku, mogu aplicirati na javni konkurs za 2017. godinu ukoliko izvršavaju obaveze iz zaključenog ugovora sa Ministarstvom.

 

Subjekti koji imaju pravo da apliciraju,  mogu da apliciraju samo sa jednim projektom u okviru ovog granta.

 

Tražena dokumentacija se dostavlja u zatvorenoj koverti, istim redoslijedom kako je to navedeno kroz Javni konkurs,  ISKLJUČIVO PUTEM POŠTE Ministarstvu, sa naznakom:

 

„Javni konkurs za dodjelu sredstava iz tekućeg granta „Sufinansiranje projekata institucija  kulture u Bosni i Hercegovini“ za 2017. godinu,

Ministarstvo civilnih poslova,

Trg BiH 1, 71 000 Sarajevo“.

 

 

Javni konkurs je otvoren do 14.08.2017. godine.