• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  30.07.2017

Načelnik Çubuka Tuncay ACEHAN u posjeti općini Maglaj

U posjeti općini Maglaj je načelnik Çubuka Tuncay ACEHAN i njegovi saradnici. Cilj posjete je jačanje bratskih odnosa i planiranje zajedničkih projekata koji bi unaprijedili općinu Maglaj.

 

Gospodin ACEHAN istakao je: "Želja mi je da međusobnim posjetama obnovimo mali zastoj, te posjetama upriličiti upoznavanje kultura jednih i drugih. Također, da produbimo ovo bratstvo i ono bude jače i snažnije."

 

Načelnik Mahmutagić je naglasio da će raditi na tome da se te bratske veze ne prekidaju i vjeruje da će zajedno mnogo toga kvalitetnog učiniti.

 

"Sretan sam što ste ovdje s nama. Ja zaista želim Maglaj podići na veći rang, a to se može samo iskrenim i poštenim radom postići.Tako da ćemo poštenim putem i raditi na uspostavljanju što kvalitetnijih odnosa ove dvije općine", rekao je Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić.

 

Delegacija općine Çubuk donijela je prigodne poklone za načelnika Mahmutagića i savjetnika Jasminka Kapića. Oni će boraviti u Maglaju do ponedjeljka i prisustvovati 12. Internacionalnom festivalu folklora "Kolo na bosanskom ćilimu".