• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  21.07.2017

Benjamin Hasanić i prijatelji "Koncert gradu" 28. jula na maglajskoj Tvrđavi

U okviru Programa Manifestacije "Studentsko ljeto 2017" pozivamo vas da u petak, 28. jula od 19:30 svojim dolaskom uveličate „Koncert gradu“ koji Benjamin Hasanić poklanja svim Maglajlijama, kao i svim ljubiteljima kvalitetne muzike. Koncert, uz pomoć njegovih prijatelja, bit će održan na Tvrđavi u Maglaju. Uz živu pratnju pjevat će se najljepše pjesme naših prostora.


Koncert, za koji se posebno pripremaju, bit će sastavljen od najljepših melodija, koje će uključivati i pjesme velikih majstora naših prostora u nešto drugačijoj izvedbi i sa drugačijim aranžmanima, a na repertoaru će se osim zabavnih melodija naći i nekoliko kompozicija baroknih i klasičnih kompozitora, čije će sjedinjenje biti netipično za ovakav događaj, ali u svakom slučaju, dobro ukomponovano sa ostatkom repertoara, a sve u svrhu kako bi Koncert gradu bio zanimljiv i pogodan za sve generacije.  Uz pratnju Milana Genge na klavijaturama, Aleksandra Čabarkape na gitari, Krstić Srđana na bubnjevima i Hasanić Benjamina kao vokalni solista, obećavaju vam više od sat vremena ugodnog druženja na maglajskoj Tvrđavi.


U sklopu Festivala „Studentsko ljeto“ 2017. ovo će biti njihovo prvo predstavljanje.   Stilski se ne zadržavaju isključivo u okvirima zabavne muzike, već donose svoju interpretaciju i posebno obrađene pjesme sa svih prostora bivše Jugoslavije. U isto vrijeme, na repertoaru će se tako zajedno naći Željko Joksimović i Alessandro Scarlatti, Saša Kovačević i Milan Prebanda, Oliver Dragojević, Zdravko Čolić, Armin Muzaferija, Dino Merlin i mnogi drugi.

 


BENJAMIN HASANIĆ


Rođen je 29. septembra 1996. godine u Zenici. Osnovnu školu i paralelnu osnovnu muzičku školu završio je u Maglaju, odsjek klavir u klasi nastavnice Hane Čizmić. Srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Srednjoj muzičkoj školi u Zenici, muzičar općeg smjera, kao i smjer solo pjevanje u klasi Larise Buro, prof. Nakon srednje škole upisuje Muzičku akademiju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, smjer opšta muzička pedagogija. Trenutno je završio drugu godinu Muzičke akademije. U toku svog školovanja ostvario je mnoge uspjehe i nagrade na raznim festivalima, od kojih se posebno ističu u Sarajevu, Zenici, Maglaju, Žepču, Brčkom, Požegi i Beogradu.