• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  01.07.2017

Otvoreno „Ljeto u Velikoj kući“

Svečano je otvoreno „Ljeto u Velikoj kući“, manifestacija koja je organizovana u sklopu „Studentskog ljeta 2017“ na ideju UO CŽR Maglaj zajedno sa KK“Maglaj“ i OK“Maglaj“, a u saradnji sa Općinom Maglaj. Na sportskim terenima u Spomen parku ubijenoj djeci Maglaja ( Velika kuća ) odigrat će se turnir u odbojci i uličnoj košarci.

 

Načelnik Mirsad Mahmutagić, predsjednik UO Jasmin Insanić i po jedno dijete ispred KK „Maglaj“ i OK“Maglaj“ položili su cvijeće ubijenoj djeci Maglaj, nakon čega su se i obratili prisutnima.

 

Insanić je istakao da se nada kako će ova manifestacija postati zaista tradicija, te se zahvalio svima koji su pomogli da se ista realizuje. Načelnik je poželio svim takmičarima sreću, te da sve prođe u najboljem redu bez povreda, a da pobjede oni najspretniji i najsretniji.

 

Adem Bilić ispred UO CŽR općine Maglaj uručio je zahvalnice načelniku Mahmutagiću, predstavnicima KK“Maglaj“, OK“Maglaj“ i OK“Zavidoviće“.

 

Na turniru učestvuju odbojkašice OK“Zavidovići“, OK“Maglaj“ i KK“Maglaj“. Nastavak se očekuje i sutra 2. jula od 16:30 sati gdje je planirano između ostalog uručivanje zahvalnica takmičarima i zatvaranje manifestacije.