• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.06.2017

Humanitarna organizacija IHH iz Turske podijelila 35 paketa u općini Maglaj

U organizaciji Udruženja Istanbul Edukativni-kulturni centar (EKC), humanitarna organizacija IHH iz Turske podijelila je 35 paketa za siromašne, nezaposlene porodice i poplavljene.



Na zahtjev Senade Salkanović, a uz podršku Općinskog načelnika izdvojeni su paketi kako bi se olakšala teška situacija ovih kategorija.

Senada Salkanović, Mustafa Bešić i Firuz Galijašević obišli su naselja na području općine Maglaj i izdvojili 35 osoba za ovaj put, a u nekoj narednoj podjeli bit će oni koji nisu sada bili na spisku.

Načelnik Mahmutagić podržao je ovu aktivnosti i ugostio predstavnike Udruženja Istanbul Edukativni-kulturni centar (EKC)i humanitarne organizacija IHH iz Turske u Općini. Tim povodom zahvalio im se na svemu što su do sada učinili i čine za Maglaj, jer cilj njihovog dolaska je i da se vidi problematika općine, te način na koji bi oni mogli dati svoj doprinos.

Predstavnici IHH iz Turske su istakli da se u Bosni i Hercegovini osjećaju kod kuće, te da su sretni što sokaci odišu Osmanlijama i da se uvijek rado vrate.