• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  26.05.2017

Gradonačelnik i vijećnici St. Georgen u posjeti Općini Maglaj

Danas su Općinu Maglaj posjetili gradonačelnik St. Georgen Erich Wahl, vijećnica Michaela Traxler, te vijećnici Franz Plank i Aziz Omersoftić koji je porijeklom iz Maglaja.

Načelnik Mirsad Mahmutagić oduševljen je posjetom i zahvalan što su svoje vrijeme posvetili upravo Maglaju.

„Zadovoljstvo mi je što ste s nama u našem Maglaju i zahvalan sam što ste dali svoj doprinos nakon poplava 2014. godine, jer su to velika, humana djela posebno kada se radi o kriznim situacijama. Još veća mi je čast što je uz vas i naš Aziz Omersoftić. Siguran sam da vam se dopao Maglaj i da ćete biti najbolji ambasadori naše općine u svijetu, kako bi i ostali rado svratili i svjedočili o našim kulturno-historijskim znamenitostima. Ja kao načelnik zaista želim da unaprijed turističke kapacitete koje posjedujemo. Inače Bosna i Hercegovina sama kao zemlje je lijepa, bogata prirodnim resursima, ima zdravu hranu, dakle sve preduslove ima za ugodan život. Vjerujem da ćete se vratiti“, naglasio je Općinski načelnik.



Razgovarali su o načinu života u oba grada, te istaknut je značajan doprinos Austrije u izgradnji kulturnog života Maglaja.

Pozvali su načelnika Mahmutagića da prisustvuje Simpoziju o ljudskim pravima sa akcentom na Drugi svjetski rat, dešavanja u periodu SFRJ i BiH, koji će se održati u St.Georgen u novembru 2017. godine, kako bi razmijenili i unaprijedili iskustva.