• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  03.04.2012

Utemeljeno Udruženje/ Udruga "Malinari novošeherskog kraja" Maglaj - Žepče

U organizaciji Koordinacije mjesnih zajednica novošeherskog kraja u petak, 29.03.2012. godine su podijeljene sadnice za 20-tak dunuma zemlje.
Nakon vrlo brze i uspješne sadnje maline, 01.04.2012.godine, u prostorijama Osnovne škole "Novi Šeher" održana i Utemeljiteljska skupština udruženja malinara s ovog područja.
Udruženje/ Udruga "Malinari novošeherskog kraja" Maglaj-Žepče je naziv koji su jednoglasno prihvatili svi članovi Skupštine.
U Upravni odbor su izabrani : Aziz Čakrama, predsjednik (Strupina - Maglaj), Drago Vidović, dopredsjednik ( Ljubatovići - Žepče), Haso Bešić, tajnik (Domislica - Maglaj) i Nikica Ivešić, blagajnik (Galovac - Maglaj).
Za predsjednika Skupštine je izabran Ivo Vidović (Ljubatovići - Žepče).



Članovi Skupštine ne kriju optimizam u pogledu daljnje međusobne suradnje i razvoja malinarstva na ovom području, a velike zahvale za sve ovo upućuju Općinskom načelniku Maglaja na financijskoj potpori, Udruženju malinara iz Željeznog Polja koji su im pružili svesrdnu pomoć kao i ekspertima iz KLAS-a Sarajevo, koji su bezrezervno dali sve upute i smjernice za uzgoj maline na novošeherskom području koje ima izuzetne uvjete za to.
Naravno, Koordinacija mjesnih zajednica novošeherskog kraja će i dalje nastaviti sa započetim akcijama intenziviranja razvoja ovog područja,svakako uz pomoć svojih općina Maglaja i Žepča.