• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  05.05.2017

POZIV: Druženje na obali rijeke Bosne

Od 14. do 16. maja 2014. godine naš grad je zahvaćen obilnim padavinama koje su dovele do katastrofalnih poplava. I do sada je ovaj grad bio iskušavan kako u ratu tako i u miru, od Božijeg davanja do onoga što ljudski um može izmisliti. Dolazilo je vrijeme svega i svačega, mržnje i plemenitosti, onoga što nas zavadi i onoga što nas spoji. Prirodna katastrofa koja je pogodila Maglaj u maju 2014. godine je spojila mnoga srca i duše iz cijelog regiona, ali i svijeta. Ne postoji riječ ili djelo koje može izraziti zahvalnost svima koji su pomogli, a posebno volonterima i svim ljudima dobre duše koji su danima i noćima bili uz ovaj grad i njegove građane. Bili su više od pomoći, bili su vjera i nada. Maglaj je bio i ostao grad heroj, sa svojim herojima u sebi i oko sebe. Dokazao je to mnogo puta i krenuo uvijek iz početka s novom snagom i energijom. Izronio je Maglaj za sve one koji ga vole...

U sjećanju na teške dane, Općina Maglaj organizuje druženje na obali rijeke Bosne nasuprot Parku ljiljana u nedjelju, 14. maja 2017. godine sa početkom u 10,00 sati.

Pozivamo sve građane općine Maglaj da dođu na druženje. Na obali rijeke Bosne ćete moći roštiljati, spremati kotliće i uživati u društvu vama dragih osoba. Svi ponesite namirnice za spremanje i piće.

Svi zajedno na jednom mjestu u teškim, ali i manje teškim i boljim vremenima.

Načinimo ovo druženje tradicijom Maglaja.

Svi ste pozvani i dobro nam došli !

Sve potrebne informacije zainteresovani mogu dobiti putem telefona 032 609 584 ili lično u Općini Maglaj, kancelarija br . 23.