• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  21.04.2017

Predstavnici općine Bajram Paša iz Istanbula posjetili Općinskog načelnika

Općina Bajram Paša iz Istanbula svake godine u toku mjeseca ramazana izabere druge gradove unutar Bosne i Hercegovine i obezbjedi besplatan iftar za oko 2.000 postača. Ovaj ramazan odabran je Maglaj kao jedan od gradova koji će imati čast da bude domaćin ugodnom iftarskom programu.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić i glavni imam Nevres ef. Hodžić zahvalili su se što je Maglaj njihov izbor , obećali su maksimalnu zajedničku pomoć, te podršku oko organizacije.

„Hvala vam za svaku pomoć koju ste pružili do sada općini Maglaj. Obzirom da imamo i partnerske općine u Turskoj, zatim kompaniju Natron-Hayat na čijem je čelu jedan izvrstan gospodin Mehmet Eray Nasoz tako da mi stvaramo jače poveznice i jači odnos sa turskim narodom i općinama“ istakao je načelnik Mahmutagić.

Glavni imam Nevres ef. Hodžić naglasio je kako ga raduje informacija s kojom su došli predstavnici općine Bajram Paša, te što će iftar biti baš u Maglaju, jer ima mnogo postača koji su zainteresovani da prisustvuju javnim iftarima.

Načelnik Mahmutagić je prezentirao osnovne podatke o Maglaju i istakao kulturno-historijske znamenitosti. Poslije razgovora zajedno su obišli Jusuf-pašinu Kuršumliju džamiju i Vali Recep Yazicioglu Džamija, te pogodne lokacije za održavanje iftara čiji termin je zakazan za 02. juni 2017. godine. Pozvao je načelnika općine Bajram Paša u posjetu Maglaju.