• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  04.04.2017

PRO-BUDUĆNOST: Takmičenje za najbolje likovne radove učenica i učenika osnovnih i srednjih škola

Povodom obilježavanja 9. maja/svibnja, Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, Mreža za izgradnju mira, u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, poziva vas da dostavite likovne radove na takmičenje simboličnog naziva “Šta za vas znači 9. maj/svibanj?”

Tema konkursa je “Šta za vas znači 9. maj/svibanj?” i prepuštena je dječjoj kreativnosti.

USLOVI KONKURSA:

Na konkursu mogu učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Bosne i Hercegovine. Rad mora biti originalno i samostalno rješenje učenika. Izbor likovnih tehnika i materijala je slobodan. Format rada je ograničen na maksimalno 50 x 70 cm. Svaka škola može da pošalje najviše 10 radova, a pojedinci mogu poslati po jedan rad.

Radovi koji uđu u uži izbor biće izloženi u okviru izložbe posvećene ovom likovnom konkursu.

ROKOVI I NAČIN PREDAJE RADOVA:
Škole, odnosno nastavnici i profesori likovne umjetnosti mogu organizovati na nivou škole interna takmičenja na datu temu i odabrati 10 najboljih radova. Takođe, ohrabrujemo i same učenice i učenike da pojedinačno pošalju svoje radove, a najkasnije do petka, 28. aprila/travnja 2017. godine.

Uz likovne radove potrebno je dostaviti i popunjene prijavne formulare, isključivo na adresu Helsinškog parlamenta građana Banjaluka, ulica Miše Stupara 68, 78.000 Banja Luka.

Najbolja tri rada u obje kategorije biće nagrađeni:
-prva nagrada u iznosu 300 KM,
-druga nagrada u iznosu od 200 KM, i
-treća nagrada u iznosu od 100 KM.


Dobitnici/e će biti nagrađeni tokom svečanog obilježavanja 9. maja/svibnja 2017. godine.

Više informacija OVDJE .