• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  27.03.2017

Ekipa IT CHALLENGE uručila zahvalnicu Općinskom načelniku

Kako bi iskazali zahvalnost za veliku podršku koju su dobila za ovogodišnje takmičenje IT CHALLENGE, maglajski gimnazijalci danas su posjetili Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića i poklonili mu ručno rađenu zahvalnicu.

Gimnazijalka Nejla Hidić ističe: „Zaista nam je drago što primjećujete važnost ovog projekta, cijenite naš dosadašnji trud i što ste svim srcem podržali ovogodišnje takmičenje, koje je mnogo bitno ne samo za našu školu već i za lokalnu zajednicu. Ove godine takmičenje će biti posebno, čiji fokus će biti i turistički obilazak vrijednih lokacija u našem Maglaju. Mnogo stvari smo zahvaljujući podršci Općine unaprijedili tako da očekujemo najbolji ishod.“

Općinski načelnik je naglasio da uvijek podržava mlade ljude koji ulažu u znanje, promovišu svoju lokalnu zajednicu na poseban način, te da takvi mogu računati na njegovu maksimalnu podršku.

„Ove godine vi ste takmičenje digli na mnogo veći nivo, to više nije samo promocija škole, već i lokalne zajednice. Koliko god budem mogao pomoći i doprinijeti kvalitetu projekta, računajte na mene“ istakao je načelnik Mahmutagić.

Takmičenje IT CHALLANGE ove godine održava se 8. i 9. Aprila 2017. Godine. Ovaj projekat je poseban po činjenici da su u organizaciji takmičenja isključivo maglajski gimnazijalci i da je zabavno-edukativnog karaktera. Cilj je da se učenicima kroz zabavu probudi svijest o informacionim tehnologijama. Ove godine IT CHALLANGE traje dva dana. Prvi dan je zamišljen kao druženje svih učesnika, upoznavanje grada i zajednička zabava, a drugi dan opredjeljen je za takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola i osvajanje nagrada.