• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  06.03.2017

Načelnik poželio dobrodošlicu mladim ljudima koji su na stručnom osposobljavanju u Općini

Kako bi bolje upoznao mlade ljude koji će tokom 2017. godine obavljati stručno osposobljavanje, Općinski načelnik pozvao ih je na razgovor i poželio dobrodošlicu u Općinu Maglaj. Svako od njih se predstavio na samom početku i rekao zvanje koje je dobio završetkom fakulteta. Imali su priliku da kažu da li im nešto neodgovara u prostoru u kojem su trenutno smješteni i da li imaju sva neophodna sredstva za rad.

Načelnik Mahmutagić je istakao da će imati priliku da nauče kako funkcioniše rad u Općini, s kakvim se načinima radama susreću službenici, te da će doživjet novo iskustvo, koje će im pomoći dalje u izgradnji karijere.

„Iskoristite priliku koju imate kako biste naučili mnogo činjenica iz različitih oblasti. Kada se zaposlite imat ćete iskustvo više i mnoge stvari vam neće biti strane. Ponosan sam što ste tu sa završenim različitim fakultetima i vjerujem da znanje koje ste stekli tokom studija, ovdje će se dodatno proširiti“ rekao je Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić.

Mladi na stručnom osposobljavanju u Općini su raspoređeni u skladu profesije za koju su predodređeni diplomom, tako da svako od njih može u toj oblasti dobiti više iskustva. Također, dobili su slobodu da mogu bez problema imati uvid u načine rada ostalih Službi, kako bi im bilo jasnije sa čime se svaka od njih konkretno bavi.