• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  28.02.2017

Svečano obilježen Dan nezavisnosti BIH

U kino sali Doma kulture „Edhem Mulabdić“ održana je prigodna svečanost povodom Dana nezavisnosti u organizaciji Općine Maglaj i JU Opće biblioteke Maglaj.

Program su posebnim učinili članovi hora Prve osnovne škole Maglaj pod rukovodstvom nastavnice Ermeline Smajlagić, učenici Paralelne muzičke škole Maglaj sa nastavnicom Esenom Ruvić i učenici Gimnazije "Edhem Mulabdić".

Svojim prisustvom obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine uveličali su predsjedavajuća Općinskog vijeća Svjetlana Zamboni i Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić.

„Hrabrost i snaga volje iskazana na referendumu i borba za njenu opstojnost koja je uslijedila, obavezuju sve nas da predano, odgovorno i istrajno radimo na njenom daljem razvoju, njegujući bogatstvo bosanskohercegovačke različitosti, da na tom putu hodimo visoko podignute glave, ponosni kao i lik na stećku“, istakla je predsjedavajuća Općinskog vijeća.

Općinski načelnik je prisutnima naglasio: „Ja iskreno želim da dobrobit naše zemlje i budućih generacija nadvlada osobni interes, a sva ta različitost Bosne i Hercegovine postane naša prednost, te da radimo s ciljem da našoj djeci bude bolje. Osigurajmo kvalitetnu i zdravu budućnost mlađim generacijama, da njihov život ne bude puka borba za preživljavanjem u domovini, da njihovi putevi ne budu usmjereni ka drugim državama. Neka naša djeca prepoznaju ljepotu Bosne i Hercegovine, svoja znanja i talente njeguju u okriljima svoje zemlje.“

JU Opća biblioteka Maglaj je raspisala konkurs povodom ovog značajnog praznika na temu „Patriotizam nije samo riječ“. Tako je u saradnji sa Općinom Maglaj i Next Media Maglaj pripremila prigodne poklone za učenike osnovnih i srednjih škola čiji su se radovi posebno istakli u velikom broju pristiglih. Tom prilikom, danas je u sklopu programa, direktorica JU Opće biblioteke Nina Bunjevac-Salkić najboljim osnovcima uručila nagrade, a Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić nagradio je najbolje učenike srednjih škola.