• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  20.02.2017

POTPISAN UGOVOR SA DIREKTOROM “AGROPROJEKTA“ I ODRŽAN OKRUGLI STO SA POLJOPRIVREDNICIMA

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić potpisao je ugovor sa direktorom „AGROPROJEKTA“ Nezirom Tanovićem o pružanju usluga-izrade projektne dokumentacije „Izrada Strategije razvoja poljoprivrede općine Maglaj za period 2017-2021“.
Ova Strategija će raditi na poboljšanju poljoprivrednog razvoja na području općine Maglaj, ali uz dogovor i pomoć svih poljoprivrednika koji imaju želju da unaprijede svoju proizvodnju.

Okrugli sto je bio odlična prilika da poljoprivrednici iznesu svoja viđenja, prijedloge i načine koji bi se mogli upotrijebiti u cilju razvoja ove oblasti.

Općinski načelnik je istakao da s obzirom na stručnost gospodina Tanovića, vjeruje kako će ovaj način biti vrlo efikasan i zaista doprinijeti razvoju poljoprivrede u našoj općini.

Direktor „AGROPROJEKTA“ Nezir Tanović naglasio je da uvažava sva objektivna mišljenja koja će biti u cilju razvoja i obezbjediti sigurnu budućnost svima koji ovdje žive.

Poljoprivrednici, te predstavnici raznih udruženja i zadruga iznijeli su svoje ideje o samoj Strategiji, ali i stvarima koje žele promijeniti kako bi se njihova proizvodnja dodatno unaprijedila.