• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  06.02.2017

Načelnik Mahmutagić obećao saradnju policijskom komesaru Uprave policije MUP-a ZDK

U okviru redovnih aktivnosti policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut i komandir Policijske stanice Maglaj Alen Mušić posjetili su Općinskog načelnika i održali radni sastanak.

Tema razgovora je bilo unaprijeđenje saradnje, te stanje sigurnosti na području općine Maglaj, ali i Zeničko-dobojskog kantona.

„Osnovni cilj naše posjete jeste da pošaljemo poruku da smo zaista za saradnju. Ne trebamo biti otuđeni jedni od drugih. Hoćemo da produbimo saradnju i popravimo je, te podržati projekte na kojima možemo zajedno sarađivati. Istakao sam da se maksimalno treba biti otvoreno prema Općini i biti joj na pomoći. Također, da se privreda i privrednici zaista zaštite, te da im se pruži olakšanje“, naglasio je gospodin Šut.

Naveli su kako je stopa kriminaliteta na zadovoljavajućem nivou, što se tiče područja naše općine, te da se nadaju kako će nove mjere i kazne koje će nastupiti uveliko doprinijeti smanjenju broja saobraćajnih nesreća.
Načelnik Mahmutagić je obećao saradnju i istakao da je zadovoljan načinom na koji rade, te naglasio:

„U Maglaju je popravljena situacija i sigurnost je na mnogo većem nivou. Do sada smo uvijek imali podršku policije, tome se nadamo i u narednom periodu. Za ovo vrijeme saradnja je izuzetno korektna i u planu je mnogo zajedničkih aktivnosti. A mi s naše strane, smo tu uvijek na raspolaganju“.