• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  26.01.2017

Predstavnici Udruženja poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona u posjeti Općinskom načelniku

Kako bi se učvrstila komunikacija između privrednika i Općine, a s ciljem stvaranja što boljeg privrednog ambijenta, predstavnici Udruženja poslodavaca Zeničko-dobojskog kantona u saradnji sa predstavnicima Udruženja poslodavaca 15. maj Maglaj i Udruženja privrednika Maglaj posjetili su Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića.

Cilj privrednika Zeničko-dobojskog kantona je prezentiranje planova i ukazivanje na barijere koje stoje na putu ka ostvarenju poslovnih planova. Smatraju da zajedničkim udruživanjem poslodavaca i Općina stvaraju se mogućnosti za veće zapošljavanje.

Doktorica stomatologije Nadira Mulahasanović ispred Udruženja poslodavaca 15. maj istakla je da svoju karijeru želi graditi ovdje, te da se nada što kvalitetnijoj podršci Općine.

„Nadam se i kao žena i kao privrednik da ćemo imati mnogo bolju saradnju sa Općinom. Jer ja ne želim otići odavdje. Borila sam se da sama sebi stvorim jedinu opciju koju sam uopće mogla, a to je da sama sebi obezbjedim radno mjesto. Zbog toga smatram da smo svi privrednici, velikih i malih preduzeća, podjednako važni, prije svega zbog hrabrosti“, naglasila je doktorica Mulahasanović.

U narednom periodu imaju želju da kroz projekte zajedno realizuju mnoge aktivnosti za dobrobit cijele općine, da se njihov budući rad i planovi zaista podrže, te da svi imaju jednak status.

Načelnik Mahmutagić istakao je da će pružiti maksimalnu podršku privrednicima, kao što je i obećao u onoj mogućnosti koju bude imao.

Nalazimo se tu gdje jesmo i ne možemo biti nezadovoljni, obzirom da su iza nas i ratna dešavanja, ali i poplava. Imamo četiri firme koje zapošljavaju najveći broj radnika i to je nešto čime se jako ponosimo. Koliko je u mojoj mogućnosti ja ću se boriti za privredu, sigurnu budućnost privrednika, te kvalitetan ambijent za sve nas. Za mene je veliki privrednik, prije svega osoba koja zaposli sama sebe i prestane biti na evidenciji Zavoda za zapošljavanje“
, rekao je Općinski načelnik.