• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  19.01.2017

FC Bosna organizovala druženje Bosanaca i Hercegovaca u Melburnu

Proteklog vikenda FC „Bosna“ iz Melburna organizovala je OPEN DAY sa ciljem da okupi sve dosadašnje članove te da upiše nove igrače u sve selekcije kluba.

“Iako je u Australiji još uvijek sezona godišnjih odmora, mi smo više nego zadovoljni odzivom i posjetom. Bila nam je zaista čast ugostiti veći broj dugogodišnjih članova i prijatelja koji su od dana osnivanja kluba daleke 1978. godine još uvijek sa nama. Naravno, u sportskom smislu zadovoljni smo i upisom novih fudbalera, tako da smo za narednu sezonu kompletno popunili omladinske i seniorske selekcije kako muškog tako i ženskog tima. Na kraju želio bih se zahvaliti svima koji su se odazvali na naš poziv. Posebno hvala ide velikom prijatelju bh. zajednice gospođi Nataly Suleymani , članu parlamenta Victorie koja je uvijek uz naše građane u Australiji”, istakao je predsjednik fudbalskog kluba „Bosna“ Nehrudin Đambegović.

Inače u zabavnom dijelu programa učestvovali su KUD “Dukat” i bend “Paša i Dženi” i za svoj nastup nagrađeni su gromoglasnim aplauzom.


Izvor: BHDINFODESK - BIRMINGHAM