• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  16.01.2017

Formiran Privredni savjet Općine Maglaj

U cilju unaprijeđenja privrede i veze između privrednika na području naše općine, danas je formiran Privredni savjet Općine Maglaj. Ovo tijelo će biti savjetodavno, čija je svrha pokretanje incijativa, davanje preporuka u cilju realizacije određenih ideja, način finansiranja, te izgradnja snažne privredne budućnosti u Maglaju.

"Poučeni iskustvom ostalih općina, drago mi je da smo napokon uspjeli formirati ovo tijelo. Mnogo toga trebamo učiniti, jer smo dovoljno kadrovski sposobni da isplivamo na površinu u cilju boljeg razvoja. Zajedno možemo učiniti veliku stvar" naglasio je jedan od privrednika Jasmin Halilović.

Za predsjednika Privrednog savjeta izabran je Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić, a za zamjenika imenovan je Nermin Kadrić. Uloga tehničkog sekretara obavljat će predstavnici Službe za privredu, financije/finansije i razvoj poduzetništva Općine Maglaj.

"Cilj nam je da zajedno sa privatnim, javnim sektorom i svim ostalim poduzetnicima idemo u pravcu formiranja zdravog privrednog tijela. Njegova osnovna funkcija je jačanje javnog i privatnog partnerstva, te stvaranje snažnijeg i boljeg ambijenta na našem području" istakao je Općinski načelnik.

Ovo je samo jedan korak ka izgradnji boljeg položaja privrednika i stvaranje mogućnosti za sigurnu budućnost narednih generacija.