• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  16.01.2017

Uspješno završen humanitarni koncert „PJESMOM ZA NARODNU KUHINJU“

Regionalni odbor „Merhameta“ Maglaj i TV Emisija „Život na čekanju“ organizovali su humanitarni koncert sevdaha i ilahija "Pjesmom za narodnu kuhinju". Sav prihod namijenjen je Narodnoj kuhinji u Maglaju za nabavku opreme ( kiper tava i napa ) za pripremanje obroka socijalno ugroženim građanima.

Koncert je podržala Općina Maglaj, ali i Mješovita srednja škola čiji su učenici frizerske struke sa nastavnicom Jasminom Lošić prodavali ulaznice po simboličnoj cijeni od 5 KM na području cijele općine Maglaj. Važno je istaći da je potpisan Sporazum o saradnji Regionalnog odbora „Merhamet“ Maglaj i Mješovite srednje škole s ciljem zajedničke realizacije ideja humanitarnog karaktera, tako da je ovo samo jedna od uspješno ostvarenih.

Udruženje žena „Cicmanka“ Novi Šeher napravile su fantastičnu gastro ponudu za učesnike humanitarnog koncerta i time dale svoj doprinos.

Prikupljeno je ukupno 4022,89 KM od prodaje ulaznica i donacija. HO „Merhamet“ Regionalni odbor Maglaj na kraju koncerta dodijelio je Zahvalnice Općinskom načelniku Mirsadu Mahmutagiću, svim izvođačima, incijatori akcije Senadi Salkanović, urednicima emisije „Život na čekanju“, predsjedniku Hajrudinu Šariću, Mješovitoj srednjoj školi Maglaj, nastavnici Jasmini Lošić i učenicima frizerske struke, volonterki Amiri Musaefendić za prodaju ulaznica, Udruženju „Cicmanka“ Novi Šeher, Saraj milk Maglaj, Bontex Maglaj, HM Promet Maglaj, Studio -3D Maglaj, Topčić Mustafi, Afanu Hamidoviću i Mulasmajić Besimi.

Obzirom da se emisija „Život na čekanju“ emituje putem 29 medijskih kuća, uključujući i inostranstvo, akcija se nastavlja.