• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  29.12.2016

Održana press konferencija Općinskog načelnika

U sali Općinskog vijeća Doma kulture „Edhem Mulabdić“ održana je Novogodišnja press konferencija Općinskog načelnika Mirsada Mahmutagića. Cilj je upoznavanje sa platformom Maglaj za sve nas, čiji naziv simbolično naglašava da su promjene stigle za sve ljude koji žive u ovom gradu, te istaći presjek aktivnosti prethodnih pedeset dana od preuzimanja mandata.

U prisustvu medija, RTV Maglaj, TV Smart, Radio Zos, maglaj.net i FTV, Općinski načelnik je predstavio sve ono što je do sada već urađeno i ono što se planira realizovati u skorijem periodu.

„Ono što imam namjeru raditi u 2017. godini jeste otvoriti općinu Maglaj za poslovne ljude i prijatelje, dakle sva naša vrata moraju biti otvorena za bilo koga ko želi ući u Maglaj, ma šta htio raditi za boljitak naše općine. Želim da vratim stručne osobe u projekte općine, da vratim sport sportistima, privredu privrednicima, kulturu umjetnicima, da vratim narodu narodno“, istakao je Mahmutagić.

Prvi radni dan Općinskog načelnika donio je popravak ceste na ulazu u grad, koja od poplava 2014. godine nije obnovljena. U toku je sanacija rasvjete, posebno u zonama gdje su najmanji sugrađani, prema školama, jer je grad godinama bio u mraku. Očekuje se na računu i novac za građane zaseoka Alići i ostalih koji su potpisali ugovor za kupovinu stana. Uspostavljen je kontakt sa svim ambasadama u BiH, međunarodnim organizacijama i svim Bosancima i Hercegovcima koji su u svijetu, kako bi došlo do saradnje koja će doprinijeti razvoju općine Maglaj u svim segmentima.

Mnogo toga je još urađeno na samom početku, a sve u korist ljudi koji žive na ovom području sa željom da shvate kako je njihova općina zaista za njih sve podjednako.

Načelnik je na kraju naglasio da Općina Maglaj otvorena je za sve građane i privrednike za rješavanje svih problema bez obzira na bilo kakvu pripadnost. Želja mu je da se svi uključe u razvoj, te da svi budu upućeni u poslove koji se obavljaju.