• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  17.11.2016

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić u zvaničnoj posjeti firmama HM-Promet i Excel Assemblies

Zvanični obilazak maglajskih preduzeća Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić sa predstavnikom Službe za privredu,finansije i razvoj poduzetništva Ferhatom Bradarićem, započeo je posjetom tekstilnoj firmi HM-Promet. U ugodnom razgovoru sa direktorom Muhamedom Hrnjićem, doticali su se određenih problema koje imaju privrednici, s tim u vezi i HM-Promet, te spominjali su buduće planove i podršku od strane Općine.

"Ja ću se boriti da privrednici dolaze sa zahtjevom u Općinu, a odlaze sa rješenjem. Želim da privredni subjekti budu zaista zadovoljni svojim statusom, ali i podrškom koju im ja definitivno pružam. Čast mi je što sam danas ovdje, prije svega jer ova firma je pokazatelj šta se radom može sve uraditi. Održavat ću čest kontakt sa privrednicima da osjetim ono što oni vide, a ja ne vidim i da stanje popravimo na bolje. Važno je da se dosadašnje greške shvate i prepoznaju, onda će se lahko i otkloniti" , istakao je Općinski načelnik.

Direktor Muhamed Hrnjić naglasio je kako mu je zadovoljstvo što je zvanična posjeta maglajskim preduzećima krenula baš od njegove firme, da se raduje budućoj saradnji, te podršci koju je načelnik Mahmutagić obećao pružiti. Ima nadu da će se promijeniti položaj privrednika u općini i da će konačno dobiti položaj koji zaslužuju.

Načelnik Mahmutagić naglasio je direktoru Hrnjiću da obavezno istakne probleme koje trenutno imaju i kažu u kojem pogledu Općina može da pomogne, te u kojem vremenskom roku im je pomoć neophodna.

"Smatram da bi bilo potrebno svaka dva ili tri mjeseca obići preduzeća u našoj općini, vidjeti s kojim problemima se svako od nas suočava i pokušati bar neke od njih riješiti. Nama sada na prvom mjestu problem je voda i od ključnog značaja je rješavanje istog, obzirom da nam je to neophodno", rekao je Muhamed Hrnjić.

Posjetu HM-Prometu, Općinski načelnik završio je obilaskom radnog pogona, susretom sa uposlenicima sa željom da njihov rade bude kao i do sada cijenjen, a oni da se trude još više da unaprijede proizvodnju.

Drugi dio zvanične posjete nastavljen je u firmi Excel Assemblies sa predstavnicima Afanaidom Hamidovićem, Igorom Drilom i Stephen Allanom. Načelnik Mahmutagić obećao je saradnju i podršku i za nastavak projekata, ali i izgradnju onih budućih.

Predstavnik Drilo ističe da su zadovoljni proizvodnjom u Maglaju i da će se boriti da istu unaprijede, te da će raditi na zapošljavanju još radnika.