• Viteška ulica br. 4
  • Maglaj 74250 | BA

NOVOSTI

Press Općina Maglaj  /  09.11.2016

Mirsad Mahmutagić zvanično preuzeo funkciju i stupio na mjesto načelnika općine Maglaj

Na mjesto načelnika općine Maglaj u ranim jutarnjim satima započeo je svoj mandat zvanično Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić. Sa željom da što bolje upozna uposlenike krenuo je u obilazak kabineta unutar zgrade Općine zajedno sa prethodnim načelnikom Mehmedom Mustabašićem. Pružio je ruku svakom pojedinačno, a uposlenici poželjeli dobrodošlicu i obećali maksimalno zalaganje kao i uvijek.

Primopredajom, mandat je službeno počeo i Općinski načelnik kreće sa svojim profesionalnim radom, a gospodin Mustabašić je obećao da će biti na raspolaganju za pomoć, savjet i sve što je potrebno.

Svoj prvi dan načelnik Mahmutagić je zamislio u ostvarivanju kontakta sa administracijom, dogovorom o startu rada po principu planiranja, realizacije, izvještavanja što je i ostvario danas. Također, ugostio je i maglajske poduzetnike koji su mu poželjeli sretan početak, te nastavak saradnje.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić rođen je 31. marta 1970. godine u Maglaju, gdje i danas živi sa porodicom. Nakon završetka srednje škole započeo je studij na Elektrotehničkom fakultetu u Tuzli, školske 1989/90. godine gdje je diplomirao 06.09.1996. godine, a 2009. godine stekao zvanje magistra nauka.

Do sada je, kao autor ili koautor, objavio više od 10 naučnih radova. U toku agresije na BiH učestvovao je u odbrani, a cijeli rat je proveo u ARBiH. Početkom oktobra 1996. godine počinje raditi u Tvornici Natron d.d. Maglaj. Od 2010. godine je uposlenik JP Elektroprivreda BiH, kao rukovodilac Poslovnice u Maglaju.

Posljednjih 12 godina je i član Općinskog vijeća Maglaj. U posljednjem mandatu vodio je Klub vijećnika SDP BiH Maglaj te je predvodio aktivnosti opozicionog bloka.